Hans Jørgen Hjemdahl

Født 3. juni 1934
Død 2. oktober 2017, Kristiansand

Om Hans Jørgen

Hans Jørgen sovnet stille inn på Tveit omsorgssenter hvor han bodde fra november 2016 til sin død. Hans Jørgen fikk en variant av Alzheimer, og var sterkt preget av sykdommen de siste par årene av sitt liv.

Bildet over viser Hans Jørgen dagen han fylte 80 år, og det er slik vi husker han, full av livskraft, appetitt på livet og i full vigør.

Hans Jørgen ble født på Kuholmen i Kristiansand, på bestefarens gård, hvor han også tilbrakte de første barneårene omgitt av foreldrene, Tønnes og Mary, søsteren Liv Wenche og resten av storfamilien. I 1940 flyttet han med sine foreldre og søster til Østerveien 19 på Rundingen. Han begynte skolegangen på Lahelle skole, men klassen ble løpet av krigen flyttet rundt i stadig nye lokaler. Etter realskolen og befalsskolen, begynte han i lære som pølsemaker hos sin far, Tønnes, som hadde butikk og poduksjonslokaler i Østerveien 19. Etterhvert overtok Hans Jørgen bedriften og drev den fram til 1985 da han ble alvorlig hjertesyk og ble sendt med luftbro til England for operasjon.

Hans Jørgen engasjerte seg da aktivt i LHL, både på lokalt og nasjonalt nivå, i åresvis. Han var også med å starte Hjertetrimmen som han var levende opptatt av helt til det siste. I 2016 ble han invitert med på Hjertetrimmens jubileum og på tross av å være sterkt preget av sykdommen, dro han på jubileumsbanketten og reiste seg opp og sa noen ord.

Hans Jørgen var et organisasjonsmenneske og var tidlig med i Håndverkerforeningen, hvor han også ble æresmedlem i 2012. Kristiansand håndverkerforening og Club Luihn var svært viktige for ham og betydde mye. Odd Fellow-losjen var også en viktig del av Hans Jørgens liv og mange tirsdager ble tilbrakt med brødrene der. I sitt yrkesaktive liv var han også medlem av Rotary, og her var møtedagen mandag.

Gimletroll ble idrettsklubben han engasjerte seg mest aktivt i, og han var klubbens representant i Idrettens kontaktutvalg, IKU, og satt i styret for Gimlemessen, i åresvis.

I sine yngre dager var han en aktiv idrettsutøver i friidrett og håndball. Men han var også med sin far og onkler i bryting og skyting. Friluftsliv overtok etterhvert som den største fritidsinteressen og da særlig rypejakt på fjellet med hundene.

Røde kors og Hjelpekorpset var viktige i de unge årene og da han møtte sin Aslaug, var det her de tilbrakte mye tid sammen. Mange år seinere, da Aslaug var gått bort, fikk han en kjæreste, Anne Marie, som han hadde kjent helt tilbake fra hjelpekorpstiden. Anne Marie var med gjennom alle sykdommens faser, og satt ved sykeleiet til Hans Jørgen helt til siste pust.

Hans Jørgen har fire barn, Stein Axel, Geir, Kirsti og Mary-Ann. Han har 13 barnebarn og ett oldebarn. Han har hatt et rikt og godt liv og vil bli husket som et enestående godt menneske som sjeldent hevet stemmen sin i sinne, en tolerant og flegmatisk mann med en grunnleggende positiv og nysgjerrig livsinnstilling.

Minneord

Minneord Skriv noen ord til minne..


Se alle hilsener Skriv et minneord

Informasjon om seremonien

Adresse til bisettelsen
Oddernes kapell, Jegersbergveien 6, 4630 Kristiansand

Tenn et lys

Geir Hjemdahl
12-10-2017 

Stein Axel
12-10-2017 

Kirsti Mathiesen Hjemdahl
11-10-2017 

Mary-Ann Hjemdahl
11-10-2017 

Skriv inn teksten du ser i bildet under skjemaet.
Tekst i bildet
OppdaterNy kode
   Hør koden

Vis alle tente lys

Følg Hans Jørgens minneside